Oljor

SUNOCO ENERGY CLASSIC 20W-50  med extra zink är en mineral olja framtagen av Sunoco Motor Oil. Denna Classic Car motorolja är tillverkad av högsta kvalitet speciellt framtagen för att ge klassiska amerikanska V8:or ger maximalt skydd på kamaxel, stötstänger och vipparmar. Klarar även höga cruisingtemperaturer utan att förtunnas och koksa. Den är berikade med en unik tillsatspaket som innehåller höga halter av zink, molybden och fosfor, som ger en bättre, tjockare tillsatsfilm för maximalt skydd, även under de mest krävande förhållanden. Den förbättrar filmstyrkan mellan cylinderväggen och kolvringar samt minskar olje förbrukningen. Sunoco Energy Classic motorolja har goda egenskaper vid kalla temperaturer, klarar höga driftstemperaturer, och är kompatibel med metanol och alla racing bränslen, samt med syntetiska och icke-syntetiska oljor. Oljan är avsedd för användning i muskel, gat, klassiska samt utställningsbilar UTAN katalysator och kan även användas i racingapplikationer.

APPLIKATIONER:
– Framtagen för klassiska bilar från 60-, 70- och 80-talen.
– Veteran- och vintagemotorcyklar,nyttofordon och traktorer, där motor och toleranser förbjuder användningen av moderna oljor med hög tillsatsnivå.
– Lämplig för bilar och små nyttofordon som arbetar under svåra omständigheter under alla årstider.

EGENSKAPER:
– Universal motorolja
– Perfekt smörjning under hela registret
– Minskar oljeförbrukningen
– Håller motorn extremt ren
– Ger ett mycket bra skydd för motorn

UPPFYLLER / ÖVERTRÄFFAR:
API CC
API SE
API SF

High Zinc Content

FÄRG: Uppgift saknas
SAE VISKOSITET: 20W-50
Densitet vid 15°C, kg/l: 0,877 kg/l
VISKOSITET 40°C, cSt: 170 cSt
VISKOSITET 100°C, cSt: 19,112 cSt
VISKOSITETS INDEX: 140
VISKOSITET vid -30°C, cPs: –
FLAMPUNKT, °C: > +220 °C
FLYTPUNKT, °C: < -37°C
HTHS VISKOSITET vid 150°C, mPa.s: –
TBN mg KOH/g: 9,2 KOH/g
ZINK INNEHÅLL: 0,21%

1071 SUNOCO ENERGY CLASSIC 20W-50 1L  150 SEK
1071

1072 SUNOCO ENERGY CLASSIC 20W-50 5L   625 SEK 
1072

Helsyntetisk transmissionsolja, Spirax GL-4 Spirax S4 G 75W-90 är en transmissionsolja för växellådor och bakaxlar i personbilar. Oljan är baserad på helsyntetiska basoljor och speciellt utvalda tillsatser för att möta kraven på moderna synkroniserade växellådor i personbilar. Genom sina egenskaper erbjuder Spirax S4 G 75W-90 en mycket bra växlingskomfort.

1053 Helsyntetisk transmissionsolja, GL-4 Spirax S4 G 75W-90, 1L        art-1053 

Red Line LightWeight ShockProof® Fullsyntetisk esterbaserad super-premiumolja avsedd för både konventionella- och racingapplikationer där höga eller mycket höga belastningar förekommer. LightWeight ShockProof® innehåller en unik lösning med mikroskopiska partiklar som ger ett extremt högt kuggskydd med ett minimum av “skvalpförluster”. Oljefilmen blir “fjädrande” vilket leder till en kraftig reduktion av skador på kuggar och drev samt minskar risken för kuggbrott. Oljan ska inte användas i applikationer med oljepumpar och filter. LightWeight ShockProof® är utvecklad för at fungera i stänksmorda applikationer. LightWeight ShockProof® skyddar transmissionen som en 75W140 samtidigt som effektförlusterna motsvaras av de i en 80W transmissions- eller 30W motorolja. Förträffliga lågtemperaturegenskaper som ger förbättrad växlingskvalitet i kyla. Rekommenderas till racingtransmissioner och transaxlar med normala effektbelastningar. Oljan är ett populärt val i t ex Hewland och andra “Dog-box” växellådor och transaxlar, Bert & Brinn, G-Force, Liberty Clutchless för Drag Racing samt andra belastade växellådor, transaxlar och slutväxlar. LightWeight ShockProof® bör bytas minst en gång per år. Ska inte användas i applikationer där risken för att vatten och fukt finns är stor. 
1063 Red Line LightWeight ShockProof® 0,946L       315 SEK art. 1063 
Frågor angående våra produkter? Kontakta oss, vi kundanpassar även vid önskemål.